Izvor: Blic, 01.Dec.2021, 07:24

SLANE SOBE NA SEOSKI NAČIN Sneg vozačima doneo probleme, a podno Muretnice prava idila: "Kad dohvatimo leđanicu i nadišemo se, izlazimo iz njih sa osmehom"

I dok je sneg putarima i vozačima doneo probleme, zimska idila već je u pojedinima planinskim selima. Na obroncima Murtenice, u selu Draglica, vredni domaćini spremni su za zimsku sezonu, a dim se vijori ne samo iz kuća već i iz vrelih sušara. Prepoznatljiva po mirisu dima, nepravilnog oblika i odlične slanoće pršuta je svojvrsni delikates. Bez nje se ne može zamisliti nijedan obrok, pa su "slane sobe na srpski način" kako još nazivaju sušare, neizostavan deo svakog domaćinstva.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.