Izvor: Blic, 14.Jun.2023, 23:53

SINTETIČKI EMBRIONI - OTKRIĆE KOJE BI MOGLO DA PROMENI SVET Britanski naučnici stvorili embrione koji će imati posebnu svrhu

Naučnici su stvorili sintetičke ljudske embrione koristeći matične ćelije u revolucionarnom poduhvatu u kojem nisu koristili jajne ćelije i spermatozoide. Ovakvi embrioni, koji podsećaju na one u najranijim fazama ljudskog razvoja, mogli bi da pruže ključan iskorak u pogledu genetskih poremećaja i bioloških uzroka ponovljenih pobačaja.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Naučnici razvili sintetičke ljudske embrione

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2023, 14:56

Naučnici su stvorili sintetičke ljudske embrione koristeći matične ćelije, što bi moglo da pruži biološki uvod u višestruke pobačaje i uticaj genetskog poremećaja, ali takođe, ovo otkriće pokrenulo je etička i pravna pitanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.