Izvor: Blic, 12.Sep.2023, 05:31

SANJU JE ZLOSTAVLJAO OSUĐIVANI PROGONITELJ, SVE DOK JE NIJE UBIO Prijavljivala ga je za nasilje, ali on ni dana nije proveo u pritvoru: Sada se traži odgovornost sudija i tužilaca u Pirotu

Zaštitnik građana utvrdio je propuste rada policije i Centra za socijalni rad u Pirotu, u slučaju ubistva Sanje Manoilov, koju je 5. marta osuđivani progonitelj Miroslav Marković upucao nasred ulice. Sa druge strane, Zaštitnik građana nema ingerencije nad sudovima i tužilaštvima, pa je zbog toga je Autonomni ženski centar (AŽC) podneo krivične prijave protiv sudija i tužilaca koji su postupali u slučaju protiv Markovića, kako bi se utvrdili svi propusti i kako bi neko snosio odgovornost za to što je ubijena žena koja je više puta prijavila svog nasilnika, a on je uprkos svemu pušten na slobodu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.