Restorani u Dubaiju bez alkohola

Izvor: B92, 24.Mar.2010, 16:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Restorani u Dubaiju bez alkohola

Glavni kuvari restorana u Dubaiju dobili su obaveštenje od gradskih vlasti da više ne mogu da koriste alkohol za pripremanje nekih jela poput petla u vinu.

Vlasti su donele odluku o strogoj i konačnoj zabrani upotrebe alkohola u pripremanju hrane u restoranima nakon brojnih pritužbi muslimanskih gostiju. Oni su nezadovoljni zbog toga što nisu obavešteni o sastavu nekih jela, pre svega onih za čiju se pripremu koristi alkohol, piše lokalni dnevnik "Nešenel" u članku naslovljenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Zbogom petlu sa vinom".

Objavljena je lista jela koja će ubuduće u restoranima u Dubaiju biti spremana bez alkohola, među kojima ima i poslastica kao što su flambirane palačinke.

Mnogi ugostitelji su nezadovoljni zbog te mere ističući da će ta jela izgubiti sav svoj ukus.

Što se tiče alkoholnih pića, ona će i dalje moći da se služe u restoranima sa specijalnom dozvolom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.