Izvor: Blic, 14.Jun.2023, 22:14

Referentna kamatna stopa ostaje na istom nivou, očekuju se dva manja povećanja do kraja godine

Federalne rezerve su danas zadržale kamatne stope na istom nivou, ali su u novim ekonomskim projekcijama nagovestile da će troškovi pozajmljivanja verovatno porasti za još pola procentnog poena do kraja ove godine pošto je Američka centralna banka reagovala na snažniju privredu nego što se očekivalo i sporiji pad inflacije.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Posle 10 povećanja, FED nije menjao kamatne stope: Ipak, prognoze za budućnost nisu optimistične

Izvor: Piplmetar.rs, 15.Jun.2023, 08:30

Glasanje da se preskoči povećanje stope na ovom sastanku je bilo jednoglasno. .. Foto: Pixabay. .. Federalne rezerve saopštile su će pauzirati svoju istorijsku kampanju povećanja kamatnih stopa, ali su nagovestile da su ove godine verovatna dodatna povećanja.. Glasanje...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.