Izvor: Blic, 27.Dec.2023, 17:25

Razlike u ceni istih proizvoda na rafovima različitih marketa drastične, negde i po 400 dinara! Detaljna računica gde su namirnice najskuplje

Akcija maloprodajnih lanaca i Vlade Srbije u kojoj su od oktobra snižene cene osnovnih životnih namirnica je, prema najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku, znatno usporila rast inflacije, pre svega preko proizvoda iz grupe hrane i bezalkoholnih pića. U odnosu na ukupne potrošačke cene sniženi artikli su uticali na to da se cene proizvoda iz iste grupe, ali druge robne marke u proseku zaustave ili čak neznatno snize kako bi „ostali konkurentni u očima racionalnog potrošača”, piše Politika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.