Izvor: Blic, 14.Jun.2019, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rast industrijske proizvodnje u Kini najsporiji od 2002. godine

Rast industrijske proizvodnje u Kini usporio je u maju zabeleživši najslabiji tempo od 2002. godine, što ukazuje na posledice sa kojima se suočava druga najveća ekonomija sveta usled tarifnog rata sa SAD. Industrijska proizvodnja porasla je u maju za 5 odsto u odnosu isti mesec 2018. godine, izveštava "Blumberg", dodajući da su analitičari u proseku procenjivali da će iznositi 5,4 procenta.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vašington "smirio" Peking: Industrija najslabija u poslednji poslednjih 15 godina

Izvor: B92, 14.Jun.2019

Peking -- Rast industrijske proizvodnje u Kini u maju je zabeležio najslabiji tempo od 2002. godine, što su direktne posledice tarifnog rata ove ekonomske sile sa SAD-om...Industrijska proizvodnja porasla je u maju za 5,0 odsto u odnosu isti mesec 2018. godine, izveštava "Blumberg". Investicije u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.