Izvor: Blic, 19.Maj.2023, 10:33

Rade Rakočević za "Blic Biznis": Kao i svaki put do sada, siguran sam da će dogovor o gornjoj granici duga SAD biti postignut

Već je viđena u prošlosti predstava oko podizanja američkog „plafona“ državnog duga. Ovaj put, rok za dogovor je 1. jun. 2023. godine, i na svaki negativni pomen da dogovora između republikanaca i demokrata neće biti, berza pada jer bi posledice toga bile globalnih razmera. Međutim, kao i svaki put do sada, siguran sam da će dogovor biti postignut i gornja granica državnog duga SAD će biti najvjerovatnije podignuta na 31,4 biliona (hiljada milijardi) dolara. Na prvi znak da je dogovor blizu, berza je juče (četvrtak 18.05.2023) reagovala izuzetno pozitivno, tako da je indeks 500 najvećih američkih kompanija S&P500 skočio 0,9 odsto, dok je indeks NASDAQ100 skočio 1,5 odsto, piše u redovnoj kolumni za "Blic Biznis" Rade Rakočević, direktor i osnivač Senzal capital Beograd.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.