Izvor: Blic, 08.Avg.2019, 06:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RASTE STRAH OD RATA Prvo se umešao Bil Klinton, a izgleda će i Tramp morati po ISTOM RECEPTU

Američki predsednik je prošlog meseca ukratko nagovestio da ga je indijski premijer Narendra Modi zamolio da posreduje u sukobu između Indije i Pakistana zbog spornog Kašmira, da bi Nju Delhi nedugo zatim negirao ovu tvrdnju. No, kako su se tenzije između dveju zemalja prošle nedelje pojačale, Trampova pređašnja izjava je naglo počela da dobija na smislu. Sve izvesnije je da će najveći svetski policijac morati da se umeša između Indije i Pakistana, pogotovo ako se uzme u obzir da obe države raspolažu nuklearnim naoružanjem.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Modi: Novi status Kašmira biće kraj terorizma i separatizma

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Avg.2019

NJU DELHI - Premijer Indije Narendra Modi rekao je danas da će prelazak dijela Kašmira pod kontrolom Nju Delhija iz savezne države u saveznu teritoriju pomoći da se okončaju decenije terorizma i separatizma koje inicira Pakistan.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.