Izvor: Blic, 28.Maj.2023, 09:23

Postignut dogovor o gornjoj granici duga u SAD! Izbegli recesiju za dlaku, a evo i kako su obezbedili

Američki predsednik Džozef Bajden i lider republikanaca u Kongresu Kevin Makarti postigli su privremeni dogovor o suspendovanju gornje granice duga savezne vlade, čime je okončan višemesečni zastoj. Dogovoreno je da gornja granica javnog duga ne sme biti veća od 31,4 biliona dolara za troškove koji se ne odnose na sistem nacionalne odbrane. Ovo je približno isti iznos koji važi i za tekuću budžetsku godinu, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajden i republikanci dogovorili podizanje gornje granice duga

Izvor: Danas, 28.Maj.2023

Predsednik SAD Džozef Bajden i lider republikanaca u Kongresu Kevin Makarti postigli su privremeni sporazum o podizanju gornje granice državnog duga.

Nastavak na Danas...

SAD: Postignut dogovor o dugu, izbegnut bankrot

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Maj.2023

Sporazumom republikanaca i demokrata na dvije godine bit će povećan zakonski limit američkog javnog duga, koji sada iznosi 31.400 milijarde dolara.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.