Posle vazdušnog vrtloga avion izgleda kao bojno polje (FOTO)

Izvor: B92, 14.Apr.2016, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle vazdušnog vrtloga avion izgleda kao bojno polje (FOTO)

Najmanje pet članova posade i jedan putnik povređeni su u ponedeljak, kada je boing 777 kompanije Tai ervejz zahvatio snažni vazdušni vrtlog.

U avionu, koji se iz Džakarte u Indoneziji zaputio ka Bangkoku u Tajlandu, nalazili su se 72 putnika, dva pilota i 12 članova posade.

Turbulencija je zahvatila avion u trenutku dok se nalazio nad Singapurom.

Na fotografijama koje je na svom profilu na Fejsbuku prvobitno objavio Kru P’Birth, jedan od članova osoblja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mogu se videti posledice strahovitih potresa.

Prtljag i lični predmeti putnika ‘eteli su svuda po avionu, a na jednoj fotografiji vidi se velika krvava fleka.

Prema rečima osoblja, putnik koji je sedeo na tom mestu nije bio vezan, tako da je ‘poleteo’ sa sedišta i povredio glavu.

Povređenim osobama pružena je medicinska pomoć po sletanju na međunarodni aerodrom Suvarnabumi u predgrađu Bangkoka, javlja Bangkok Post.

Kompanija je putnicima uputila javno izvinjenje i saopštila da će pokriti troškove lečenja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.