Posetite grad gondola i kanala u julu za samo 65 evra

Izvor: Blic, 05.Jul.2017, 06:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posetite grad gondola i kanala u julu za samo 65 evra

Venecija je grad poznat i kao "Kraljica Jadrana", "Nevesta mora", "Grad mostova", "Grad vode", a svakako je jedna od najčarobnijih i najromantičnijih destinacija na planeti.

Ako danas napravite upit, dva noćenja sa doručkom i autobuski prevoz za 13. jul 2017. platićete 65 evra po osobi umesto stare cene od 75 evra po osobi.

Grad se prostire na 117 malih ostva. Obiđite Most uzdisaja, Duždevu palatu, Trg Svetog Marka, most Rialto. Vožnjom kroz Veliki kanal imaćete >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << priliku da vidite prelepe zgrade koje noću sijaju na vodi.

Jedna od najpoznatijih zgrada u Veneciji je bazilika Santa Marija dela Salute, oktagonalna crkva izgrađena od kamena prekrivenog mermernim peskom. Simbol Venecije je svakako Crkva Svetog Marka, čiji mozaici zadivljuju turiste koji u redovima čekaju da uđu u nju.

Trg Svetog Marka je najniži plato u gradu, zbog čega je često podložan poplavama. Ipak, glavna atrakcija Venecije su njeni mostovi, među kojima je najpoznatiji Rialto, poznat i po pijaci voća i povrća.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.