Podsticaji za dolazak stranih turista u Srbiju

Izvor: B92, 22.Jan.2016, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podsticaji za dolazak stranih turista u Srbiju

Uredba predviđa da se subvencionišu turističke agencije koje bi dovele grupu od najmanje 15 stranih turista, za period od najmanje tri noćenja sa doručkom na teritoriji Srbije

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija krenulo je u realizaciju Uredbe o podsticaju organizovanog dolaska stranih turista u Srbiju, za koju je opredeljeno 120 miliona dinara, rečeno je danas agenciji Beta u tom ministarstvu.

Uredba predviđa da se subvencionišu turističke agencije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koje bi dovele grupu od najmanje 15 stranih turista, na najmanje tri noćenja sa doručkom, na teritoriji Srbije.

Iznos sredstava subvencija, koje može da ostvari korisnik subvencija, po jednom stranom turisti iznosi 10 evra za ostvarenih tri do pet noćenja, odnosno 15 evra za ostvarenih šest i više noćenja utvrđenih programom putovanja.

Podsticajna sredstva, kako navode, odobravaju turističkim agencijama sa licencom sa sedištem u Srbiji, koje su dužne da unapred pripreme program putovanja.

Program putovanja, pored usluga smeštaja u kategorisanom ugostiteljskom objektu od najmanje tri noćenja sa doručkom i usluge turističkog vodiča, mora da sadrži najmanje još jednu od turističkih usluga.

To je, navodi Ministarstvo, transfer na teritoriji zemlje, obilazak lokaliteta, turističko razgledanje, organizovanje izleta, vožnje brodom, kao i posete muzejima.

Turističke agencije ministarstvu podnose prijave najkasnije 60 dana od završetka organizovanog turističkog putovanja, a krajnji rok za dostavu je 20. novembar 2016. godine.

U Ministarstvu procenjuju da će ova uredba doprineti još većem porastu broja stranih turista u Srbiji, kojih je za 11 meseci prošle godine bilo 10 odsto više nego u istom periodu prethodne godine, odnosno nešto više od jednog miliona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.