Izvor: Blic, 24.Apr.2023, 10:22

Podaci koji pokazuju pravo stanje na srpskom IT tržištu: Broj oglasa desetkovan, software developeri i dalje dominiraju..

Rastući broj otkaza u IT industriji globalna je vest već neko vreme, a o novim lošim trendovima na IT tržištu rada sve češće se priča i u Srbiji. Novi podaci govore i o razmeri problema, a najnovija informacija jeste da je broj oglasa za IT pozicije u prvom kvartalu 2023. manji za čak 50% u odnosu na isti period prošle godine

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

IT sektor: Broj oglasa u padu, softver developeri dominiraju domaćim tržištem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2023

Broj oglasa za IT pozicije u prvom kvartalu 2023. godine manji je za 50 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pokazali su najnoviji podaci sajta HelloWorld.rs na kojem se navodi i da je u prvom kvartalu 64 odsto svih oglasa namenjeno mediorima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.