Počinje sezona čarter letova na aerodromu Nikola Tesla

Izvor: B92, 23.Apr.2016, 22:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje sezona čarter letova na aerodromu Nikola Tesla

Na Aerodromu "Nikola Tesla" sledeće nedelje počinje sezona turističkih čarter letova, koja će trajati sve do početka oktobra, a očekuje se da će u sezoni više od 250.000 ljudi putovati na ovaj način, saopšteno je iz te kompanije.

To je, kako je navedeno, za oko 15 odsto više u odnosu na prošlu sezonu. Najvažnija novina su direktni letovi srpskog nacionalnog avio-prevoznika Er Srbija iz Beograda ka Sjedinjenim Američkim Državama, koji će doprineti velikom porastu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << broja transfernih putnika.

Red letenja Er Srbije predviđa i povećanje kapacita ka svim sezonskim turističkim destinacijama kao što su Dubrovnik, Malta, Split i Pula, dok će letovi za Ohrid biti obnovljeni posle nekoliko godina.

Zbog velikog interesovanja, pored letova u redovnom saobraćaju, biće uvedeni i čarter letovi za Atinu, Barselonu, Solun i Tivat.

Brojni turisti će već u vreme prvomajskih i uskršnjih praznika imati priliku da direktnim čarter letovima otputuju na najatraktivnije evropske turističke destinacije, poput Madrida, Barselone, Nice, Napulja, Pize i Malage, dok ce egipatska kompanija Er Kairo obnoviti letove za Hurgadu na Crvenom moru.

Prema najavama, ocekuje se da ovogodišnja ponuda letovališta do kojih će se leteti direktno iz Beograda bude najbogatija do sada. Među novim destinacijama izdvajaju se Parg, Lefkada, Samos i Limnos u Grčkoj, Burgas u Bugarskoj, kao i pokrajina Kalabrija na jugu Italije.

Uobičajeno veliki obim saobraćaja sa Grčkom, prema trenutnim najavama, ove godine biće uvećan za 50 odsto, uz obavljanje letova ka oko 15 aerodroma, dok će broj polazaka ka Sspaniji biti udvostručen u odnosu na prošlu sezonu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.