Izvor: Blic, 17.Avg.2020, 22:39

PROFITIRALI ZA VREME KORONE, DOK DRUGI PROPADAJU U jednom danu Džef Bezos zaradio je 13 milijardi dolara, a za taj novac sva preduzeća u Srbiji moraju da rade 3 MESECA

Na većinu kompanija kovid-19 delovao je kao elementarna nepogoda, koja im je razorila biznis, ali je nekolicini najbogatijih biznismena napunio džepove novim milijardama dolara. Dok se svetska ekonomija urušavala – američki BDP pao je u drugom kvartalu za 32,9 odsto – imovina vlasnika Amazona Džefa Bezosa dostigla je 3. jula do tada rekordne 172 milijarde dolara. Amazon je, očito, bio u grupi kompanija za koje je aktuelna kriza, kako su to onomad voleli da kažu neki srpski ministri, zaista bila šansa, jer su se ljudi, izbegavajući fizičke kontakte, preorijentisali na onlajn kupovinu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.