Izvor: Blic, 22.Apr.2021, 11:02

PRLJAVI NOVAC U PRAVOSUĐU AMERIKE "Uskratite građanima informacije o tome šta se događa oko njih i u njihovoj vladi, i vi ste zadali smrtonosni udarac demokratiji"

Američki sudovi su pod opsadom desničarskih posebnih interesa. Žele da nameste federalno sudstvo da favorizuje velike poslodavce u odnosu na radnike, mega-banke u odnosu na mala preduzeća i proizvođače oružja u odnosu na žrtve oružja. Iznova i iznova, politički program proguran kroz Federalističko društvo, grupu koja je učinila više od bilo koje druge da pomeri federalno pravosuđe daleko, postao je zakon zemlje na štetu svih ostalih. A sada, ako se ova operacija nađe na putu u malo zapaženom slučaju pred Vrhovnim sudom, tajni interesi će učvrstiti svoje mesto u američkom ustavnom zakonu za generacije koje dolaze.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.