Izvor: Blic, 07.Nov.2023, 17:28

PREMIJER DAO OSTAVKU ZBOG POSLA SA LITIJUMOM: U nekoliko zgrada portugalske vlade izvršen pretres

Portugalski premijer Antonio Košta ponudio je svoju ostavku predsedniku zemlje usred istrage o navodnim nelegalnostima u postupanju vlade u vezi sa sporazumima o projektima za iskopavanje litijuma i tzv. čisti vodonik, javio je danas portugalski emiter SIC.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijer Portugala podnio ostavku

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Nov.2023

LISABON - Portugalski premijer Antonio Kosta podnio je danas ostavku nakon što je objavljeno da se protiv njega vodi istraga za korupciju u vezi sa rudarskim i energetskim koncesijama i posle današnjeg pretresa njegove službene rezidencije i dva ministarstva.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Ostavka portugalskog premijera usled optužbi za korupciju u vezi sa iskopavanjem litijuma

Izvor: VOA, 07.Nov.2023

Portugalski premijer Antonio Košta podneo je ostavku nekoliko sati pošto je pritvoren šef njegovog kabineta Vitor Eskarija. Hapšenje i pritvor Eskariji su određeni okviru istrage moguće korupcije u projektima iskopavanja litijuma u šta je bila uključena vlada premijera u ostavci. Tužilaštvo...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.