Izvor: Blic, 25.Apr.2019, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREKO NOĆI IZGUBLJENO DEVET ODSTO POPULACIJE Hiljade beba carskih pingvina nestalo u moru na Antarktiku

Hiljade beba carskog pingvina udavilo se u moru kada su teški vremenski uslovi uništili lednik na kome su živeli. BBC podseća da se ova katastrofa dogodila 2016. godine u Vedelovom moru, a naučnici objašnjavaju da je kolonija pingvina živela na tankom ledu koji je povezan sa glečerom, a da stariji pingvini nisu pokušali da prebace mladunce na sigurnije mesto.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

TEŽAK UDARAC ZA PLANETU! Za tren nestala DESETINA svetske populacije pingvina! More progutalo HILJADE MLADUNČADI (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2019

Hiljade beba carskog pingvina udavilo se u moru kada su teški vremenski uslovi uništili lednik na kome su živeli!..Katastrofa se dogodila 2016. godine u Vedelovom moru, a naučnici objašnjavaju da je kolonija pingvina živela na tankom ledu koji je povezan sa glečerom i da stariji pingvini nisu...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.