Izvor: Blic, 09.Jul.2019, 22:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDLOŽENE IZMENE ZAKONA Ne platiš alimentaciju, nema pasoša

Predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o putnim ispravama BiH, kojim se predviđa da osobe koje nisu izmirile sve dospele imovinsko-pravne obaveze iz bračnog odnosa ili odnosa roditelja i dece, odnosno alimentaciju, ne mogu izvaditi pasoš, kao i da se takvim osobama već izdati pasoš može oduzeti, upućen je danas u parlamentarnu proceduru.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zakon u proceduri: Ko ne plaća alimentaciju za djecu ne može dobiti pasoš

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jul.2019

SARAJEVO - Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o putnim ispravama BiH, kojim se predviđa da osobe koje nisu izmirile sve dospjele imovinsko-pravne obaveze iz bračnog odnosa ili odnosa roditelja i djece, odnosno alimentaciju, ne mogu izvaditi pasoš BiH kao i da se takvim osobama već izdati...

Nastavak na Nezavisne Novine...

ODUZIMAĆE PASOŠ ZBOG NEPLAĆANJA ALIMENTACIJE: Osobama koje ne izmiruju obaveze prema svojoj deci neće izdavati putne isprave a ostaće i bez važeće!

Izvor: Kurir, 10.Jul.2019, 07:50

Predlog izmena Zakona o putnim ispravama BiH, kojim se predviđa da osobe koje nisu platile alimentaciju ne mogu da dobiju pasoš BiH, kao i da se takvim osobama već izdati pasoš može oduzeti, upućen je u parlamentarnu proceduru.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.