PAZITE, česta su proklizavanja zbog leda!

Izvor: Mondo, 04.Jan.2017, 10:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAZITE, česta su proklizavanja zbog leda!

Iako su padavine prestale, novi talas hladnog vazduha i jak mraz pretvaraju svaku mokru deonicu u led i poledicu, upozoravaju iz Auto-moto saveza Srbije.

Jak mraz otežava čišćenje i prohodnost puteva, jer i bačena so pri niskim temeparturama nema pravi efekat, pa na pojedinim deonicama ima leda na putu.

Prethodnih dana česta su proklizavanja vozila posebno na usponima i prevojima, koja mogu uzrokovati prekide u saobraćaju, pa se vozačima savetuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da poštuju sva ograničenja u brzini koja su predviđena u zimskim uslovima vožnje, a da posebno povedu računa o bezbednom odstojanju između vozila, navodi se u saopštenju.

Na putnim pravcima II prioriteta u brdsko-planinskim predelima , uključujući prilaze zimskim turističkim centrima, snega na kolovozima ima do pet centimetara pa je neophodna upotreba zimske opreme.

Magla smanjuje vidljivost ispod 200 metara na području Srema, zapadne Srbije, juga Banata i Pomoravlja.

Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije RS, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

U slučaju promene i dužeg zadržavanja na pojedinim prelazima, vozačima se savetuje korišćeenje manjih, alternativnih graničnih prelaza.

Radno vreme graničnih prelaza sa Mađarskom, kao što su "Bački Vinogradi", "Djala", "Bajmok" i "Horgoš II", je od 7 do 19 sati, dok su GP "Horgoš", "Bački Breg" i "Kelebija" otvoreni 24 sata.

U danima intezivnog saobraćaja kada mogu biti višesatna zadržavanja na graničnim prelazima sa Hrvatskom, "Batrovci" i "Šid", vozačima se savetuje korišćenje alternativnih graničnih prelaza poput GP "Bačka Palanka", "Sot", "Ljuba", "Neštin" ili "Bogojevo".

U narednim danima za vreme božićnih praznika očekuje se pojačan saobraćaj i na graničnim prelazima sa Bosnom i Hercegovinom, Bugraskom, Rumunijom i Makedonijom.



Izvor: YouTube

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.