Ovo vam neće reći u hotelu

Izvor: Vesti-online.com, 03.Sep.2013, 09:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo vam neće reći u hotelu

I hotelijeri imaju svoje tajne. Saznajte kako da dobijete najbolju moguću ponudu prilikom rezervisanja sobe i uživanju u svim prednostima koje brojni hoteli nude.

Možete da dobijete bolju sobu ukoliko poranite

Šanse da dobijete bolju sobu povećavaju se ukoliko dođete ranije u hotel nego što je potrebno, kada se sobe spremaju i popisuje inventar. Ukoliko u hotelu postoje slobodne sobe koje su bolje od one koju ste vi rezervisali, postoji šansa da uz malo >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << priče dobijete baš neku od njih.

Možda dobijete bolju cenu ako direktno pozovete hotel

Bez obzira na to gde ste na internetu našli cenu noćenja, uvek pozovite hotel direktno kako biste dobili najbolju cenu. Tražite menadžera i recite mu kako ste videli određenu cenu na internetu i pitajte da li hotel može da vam da bolju ponudu.

Hoteli generalno sajtovima plaćaju proviziju za onlajn rezervaciju koja iznosi 25 odsto, tako da će vam mnogi hoteli ponuditi bolju cenu ako pozovete kako bi izbegli plaćanje provizije.

O besplatnim stvarima se može pregovarati

Iako pojedini hoteli naplaćuju bežični internet ili flaširanu vodu, to možete dobiti i besplatno ako unapred zatražite da vam te stvari budu besplatne. Prilikom odlaska u hotel samo proverite račun kako biste bili sigurni da vam nisu naplatili stvari koje su vam obećane kao besplatne.

Možete tražiti dečje porcije

Ukoliko putujete sa detetom, proverite da li hotel duni dečje porcije. Ukoliko to nije slučaj, slobodno im zatražite da naprave obrok čija je porcija pogodna za dete. Ne samo da će vam u većini slučajeva izaći u susret, već ćete dobiti i popust ako koristite uslugu u sobi.

Više zvezdica ne znači i bolju uslugu

Trebalo bi da očekujete i zahtevate sjajnu uslugu bez obzira na broj zvezdica koje hotel ima. One označavaju razlike u pogodnostima kao što je veličina sobe, ali ne i kvalitet usluge.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.