Ovo su krajnje neobične destinacije za medeni mesec - jedna je u Srbiji

Izvor: Vesti-online.com, 08.Jan.2018, 04:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su krajnje neobične destinacije za medeni mesec - jedna je u Srbiji

Ukoliko planirate da uskoro stanete na ludi kamen, pravo je vreme da razmislite o tome gde ćete provesti svoj medeni mesec. Ako maštate o nečemu neobičnom i neuobičajenom za ovu vrstu putovanja, sledite preporuke organizacije Lonely Planet. Naime, oni su sastavili listu destinacija na kojima možete provesti svoje prvo bračno putovanje.

Podseća na Maldive, ali nije tako popularan i imaćete više mogućnosti da uživate u osami. Reč je o arhipelagu Radža Ampat, na kome >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ćete sigurno uživati. Obližnja i koralni grebeni idealni su za obilazak čamcem.

Možda niste baš maštali o tome da svoj medeni mesev provedete na Tajvanu, ali ipak razmislite. Ova zemlja obiluje jedinstvenim prirodnim lepotama koje svakako treba videti. Takođe, tu si u nadaleko poznati hramovi, ali i noćne pijace, koje će vam pružiti jedinstveno iskustvo.ž

Na listi Lonely Planeta našao se i Jordan. Velika prostransta kojima obiluje ova zemlja idealna su za pravi odmor. A kada ste već tu, učestvujte u bdenju u drevnoj riznici u Petri, ne propustite zalazak sunca na Mrtvom moru i, za kraj, odspavajte pod zvezdama u Vadi Rumu, Dolini meseca

Ovo je zemlja koju obavezno treba da posetite i doživite je. Obiluje brojnim kontrastima koji će vam pružiti nezaboravno iskustvo. Najpre posetite užurbani Panama siti, a onda krenite dalje u tropsku avanturu duž čuvenog kanala. Posetite plantaže kafe i ne propustite zlatne plaže arhipelaga San Blas - pravo mesto za one koji žele da pobegnu od gužve.

I na kraju - Balkan. Kako piše Lonely Planet, neotkriveni Balkan je zaista posebni mesto. Preporuka je da odmor započnete uživanjem u Bokokotorskom zalivu, zatim da obiđete Stari most u Mostaru, a onda planinarite planinskim stazama u Albaniji. Posle toga obiđite prelepe manastire na Kosovu i Metohiji, a svoju avanturu možete završiti uz makedonsko vino i zalazak sunca na Ohridskom jezeru.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.