Ove gradove morate posetiti u 2016. godini: Kotor u vrhu liste

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2016, 06:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ove gradove morate posetiti u 2016. godini: Kotor u vrhu liste

Institucija za putovanja Lonley Planet, poznata po svojoj mudrosti i znanju kada je o putovanjima reč, nedavno je objavila listu destinacija koje su top odredišta za 2016. godinu. A kada ova organizacija kaže da ova mesta vredi posetiti, to onda ima svoju težinu.

Na listi su se našla i neka iznenađenja, a posebno na australijskom kontinentu. Naime, na popisu gradova koje valja posetiti nije se našao najveći i predivni Sidnej, ali ni jedan od gradova koji su na svim listama >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << najpoželjnijih za život, poput Melburna. Ali je zato svoje mesto na listi našao ne baš toliko poznat Fremantl, koji je potukao čak i večni Rim. Ovaj lučki gradić nudi mnoge barove prepune žive muzike, hotele, kao i ogromnu ponudu domaćih kraft piva.

Broj jedan ove godine je postao crnogorski biser Kotor, zahvaljujući zapanjujućoj lepoti i pozitivnim vibracijama koje nudi. Turistima je za razliku od razvikane Budve koja živi sto na sat relativno nepoznat, ali je izvanredan izbor za sve one željne mira i tišine.

Na ostatku liste našli su se Dablin i Mančester, ali i destinacije koje uvek prođu neprimećeno, poput Kvita u Ekvadoru ili Roterdama u Holandiji (odmorimo malo od Amsterdama). Nešvil se ovde našao zbog kulture muzike, a Rim jer nikad ne izlazi iz mode.

TOP 10 odredišta po izboru Lonely Planeta:

1. Kotor, Crna Gora

2. Kvito, Ekvador

3. Dablin, Irska

4. Džordžtaun, Malezija

5. Roterdam, Holandija

6. Mumbaj, Indija

7. Fremantl, Australija

8. Mančester, Engleska

9. Nešvil, SAD

10. Rim, Italija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.