Ova ljuljaška je samo za hrabre!

Izvor: Vesti-online.com, 16.Mar.2017, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ova ljuljaška je samo za hrabre!

"Ljuljaška na kraju sveta" - obična drvena ljuljaška okačena nad ponorom na 2 2660 metara nadmorske visine predstavlja prizor od koga će se mnogima zavrteti u glavi, a ljuljanje na njoj svakako je samo za hrabre.

Ova neobična igračka za odrasle deo je kuće Kaza de Arbol u mestu Banjos u Ekvadoru, i postala je veoma popularna među onima koji putuju u potrezi za uzbuđnjima, mada svaki pogrešan pkret na njoj može da se zavši kobno. Ili možda upravo zato?

Načinjena >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << je sasvim jednostavno: drveno sedište i dva kanapa vezana za šipku koja ne deluje baš najčvršće, a štrči iz stare kućice na drvetu.

Da bi čovek seo na tako nešto treba stisnuti petlju, ali oni koji su bili dovoljno hrabri da se zaljuljaju širom otvorenih očiju kažu da se isplati: bićete nagrađeni predivnim ekvadorskim pejzažima, uključujući i pogled na aktivni vulkan Tungurahua.

Među onima koji su probali nalazi se i Silvija Puhovska iz Slovačke (30), koja već sedam godina putuje po svetu, obilazi zanimljiva mesta.

Kaže da je nalet adrenalina prosto nevrovatan, da su prizori predivni, da je ljuljanje s glavom nadole isuviše zastrašujuće, ali da inače nema razloga za strah.

Ljuljaška, je, naime, načinjena veoma jednostavno, ali sve dok se čvrsto držite i ne pravite nikakve rizične pokrete, potpuno je bezbedna.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.