Ostrvo od 60 stanovnika traži medicinsku sestru, ali pod ovim uslovima

Izvor: Vesti-online.com, 13.Apr.2017, 05:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ostrvo od 60 stanovnika traži medicinsku sestru, ali pod ovim uslovima

Udaljeno škotsko ostrvo pored Šetlanda, s populacijom od oko 60 stanovnika, objavio je oglas za posao u kom traži medicinsku sestru.

Ostrvo Fer najčešće privlači ljubitelje ptica, pošto na njemu stanuje čak 10.000 takozvanih "Puffina", što je vrsta njorke, kao i hiljadu ovaca, pa je ostrvo pravi raj za predah u čistoj prirodi.

Ali, pošto su im zime duge i teške, vrlo im je teško da pronađu i medicinsko osoblje jer je život na tom ostrvu u najmanju ruku >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << specifičan.

"Tražimo entuzijastičnu osobu koja će biti fleksibilna i prilagodljiva potrebama stanovnika kojima nedostaje lekara", objavili su, između ostalog, u oglasu.

Evo nekoliko stvari koje je dobro da znate pre nego što se prijavite za posao:

1. Na ostrvu tokom noći nema struje

2. Avioni ne sleću i ne poleću sa ostrva dok se sneg ne otopi

3. Zbog burnog mora, često se odlažu i plovidbe

4. Pre dve godine ostrvo je imalo samo 55 stanovnika, pa su pokušali da nagovore još 10 ljudi da se dosele (još im nije uspelo)

5. Prethodna medicinska sestra Elena Mera-Long bila je takođe i organizatorka nedeljnih misa, vodila je hrišćansku zajednicu, podučavala ljude muzici i plela vunu za lokalce

6. Radi se oko 37 sati nedeljno, a zarada je između 26.565 i 35.577 funti

7. U oglasu stoji da ste odgovorni da svima kojima je to potrebno na ostrvu pružate prikladnu zdravstvenu pomoć

Požurite, rok za prijavu je 24. april!

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Šansa za posao: Ostrvo od 60 stanovnika traži medicinsku sestru

Izvor: JUGpress.com, 13.Apr.2017

ŠKOTSKA..(Vestionline)..Udaljeno škotsko ostrvo pored Šetlanda, s populacijom od oko 60 stanovnika, objavio je oglas za posao u kom traži medicinsku sestru...Ostrvo Fer najčešće privlači ljubitelje ptica, pošto na njemu stanuje čak 10.000 takozvanih “Puffina”, što je vrsta njorke, kao...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.