Izvor: Blic, 28.Apr.2023, 12:52

"Signala mobilnog telefona nema, a neki PUTEVI VODE U AMBIS!" Ako ćete za praznike na ovu planinu, Vanja otkriva opasnosti i upozorava: "Nikako ne krećite na tu turu sami" (FOTO)

Nije novost da se planinari izgube na Kopaoniku, Šar planini, Tari, ali je pre nekoliko dana Srbiju obišla vest da su pripadnici Gorske službe spasavanja spasili troje ljudi iz vrleti planine Troglav. Oni su bili deo organizovane ture, međutim odvojili su se i krenuli neobeleženim kolskim putem i izgubili se. Meštanka i dugogodišnja planinarka, Vanja Nikolić, ističe da su upravo ti šumski, iskopani putevi najveća opasnost, jer u većini slučajeva vode u ambis.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ako planirate za 1. maj na ovu srpsku planinu budite oprezni, mnogi putevi vode u ambis, mobilnog signala nema

Izvor: Luftika.rs, 29.Apr.2023, 10:26

Planinarenje je čarobna aktivnost, ali ukoliko se planini pristupi bez poštovanja, vrlo lako se može dogoditi da takav stav skupo platite.. Nije novost da se planinari izgube na Kopaoniku, Šar planini, Tari, ali je pre nekoliko dana Srbiju obišla vest da su pripadnici Gorske službe spasavanja spasili...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.