Odron kod kotorskih gradskih vrata

Izvor: B92, 27.Dec.2010, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odron kod kotorskih gradskih vrata

Prava je sreća da nije povrijeđen niko od nekoliko prolaznika koji su se zatekli u blizini kada se juče oko podne s brda Sveti Ivan obrušilo nekoliko velikih kamenih gromada na dio puta ka ulazu na južna gradska vrata Starog grada na Gurdiću, u blizini Centra za socijalni rad.

Izvor: Vijesti


Na lice mjesta odmah su uzašli službenici kotorske policije i Vatrogasne jedinice koji su obezbjeđivali to mjesto, kao i pripadnici i Komunalne policije. Ulaz u Stari grad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je zbog opasnosti od daljeg obrušavanja kamenih stijena zatvoren do daljeg.

U podnožju tog dijela brda prije više od pola godine rađena su geološka istraživanja i bušenje za projekat izgradnje lifta do vrha brda Sveti Ivan.

Na lice mjesta ubrzo su stigli i potpredsjednici Opštine Željko Avramović i Andrija Popović. Na pitanje "Vijesti” da li su te aktivnosti mogle uticati da dođe do obrušavanja, Avramović je kazao da geološka istraživanja nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa obrušavanjem.

- Nijesu rađena miniranja pa da kažemo da se stijenska masa rastresla, već klasična geološka bušenja, rađena je jedna bušotina koja nije mogla prouzrokovati obrušavanje. Pretpostavljamo da je zbog obilnih padavina u proteklom periodu potkopana stabilnost stijene koja se odvojila i kliznula dolje - kazao je Avramović.

Na Gurdiću je i ekipa Direkcije za izgradnju i uređenje Kotora koja treba da da stručno mišljenje i angažuje službu za saniranje posljedica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.