Odmor iz snova na Kipru

Izvor: Blic, 16.Jun.2012, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odmor iz snova na Kipru

Pravo je vreme da spakujete kupaći kostim i uputite se na Kipar, najposećenije i najtoplije ostrvo Mediterana. Netaknuta priroda, rasjke plaže i prozirno more učiniće vaše letovanje nezaboravnim.

Kipar je ostrvska država u istočnom delu Sredozemnog mora, u neposrednoj blizini turske obale. Grad Larnaka nalazi se u središtu ostrva i dobro je povezan sa ostalim mestima na Kipru, a mesto Pafos je kraj gde je po legendi rođena Afrodita. Grad je šest vekova bio prestonica >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Kipra i spomenik je kulture pod zaštitom Uneska.

U njemu možete videti mozaike iz rimskog perioda, bazilike iz ranohrišćanskog vremena, crkvu Svete Paraskeve kao i Stub svetog Petra iz 45. godine nakon Hristovog rođenja. Najveća kiparska luka Limasol, mesto je omeđano arheološkim gradovima Amatus i Kourion.

Ukoliko iskoristite specijalnu ponudu sajta "Superodmor" možete da provedete 11 dana u Larnaku na Kipru za 389 evra. Prvobitna cena bila je 429 evra, pa ćete uštedeti 40 evra po osobi. Aranžman obuhvata 11 noćenja u hotelu "Larco" koji je udaljen 200 m od gradske plaže i avionski prevoz. Polazak je 22. juna.

Pored kupanja i razgledanja grada obavezno probajte neke od tradicionalnih specijaliteta poput musake i " halumija” (zapečeni kozji sir), suvlakija od svinjskog i pilećeg mesa i zasladite se karamelizovanom dunjom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.