Odlična ideja da provedete dan je i krstarenje rekama u Beogradu

Izvor: BeautifulSerbia.info, 07.Jul.2022, 18:12

Odlična ideja da provedete dan je i krstarenje rekama u Beogradu

Grad smešten na ušću dveju značajnih reka ima i te kako mnogo potencijala u turističkom smislu, koji bi trebalo maksimalno iskoristiti. Upravo zato, među brojnim ponudama namenjenim i turistima i stanovnicima srpske prestonice nalazi se i krstarenje rekama u Beogradu, kao svojevrstan izlet.
Posebno je interesantno uputiti se na ovaj izlet u toku leta, mada određene kompanije nude krstarenje rekama u Beogradu i u toku proleća, što takođe može u velikoj meri da bude atraktivno. Zapravo >> Pročitaj celu vest na sajtu BeautifulSerbia.info << u periodu od polovine aprila, pa do polovine septembra gotovo svake godine traje plovna sezona. Taj period može naravno i da varira, uzevši u obzir da se usklađuje i sa aktuelnim vremenskim prilikama, mada je najveći broj zainteresovanih za odlazak na krstarenje beogradskim rekama u tiku toplijeg perioda godine.
A ono što je u tom slučaju zanimljivo jeste što će posetioci imati priliku da uvide i lepotu Beograda sa njegovih reka, o čemu će sasvim sigurno još dugo dugo pričati. Naime, krstarenje rekama u Beogradu je izuzetno interesantan izlet ne samo zbog svoje sadržajnosti, uzevši u obzir da se obilaze mnoge prestoničke atrakcije, nego i zato što se gostima nudi mogućnost da uz piće ili jelo, a u zavisnosti od izbora kompanije sa kojom će ići na taj izlet, upoznaju malo drugačiju perspektivu našeg glavnog grada.
Šta podrazumeva krstarenje rekama u Beogradu? Praktično govoreći sve atrakcije koje srpska prestonica može da ponudi će svako ko se odluči za krstarenje rekama u Beogradu imati prilike da vidi, ali u ovom slučaju sa određene daljine i iz pravca beogradskih reka. Sve to će ponuditi gostima potpuno drugačije viđenje glavnog grada, prosto zato što je posmatranje Beograda sa reka u najmanju ruku neverovatno.
U ponudi su brojne brodske kompanije, koje nude i krstarenje rekama u Beogradu, pa u zavisnosti od toga sa kog mesta koji brod kreće, zavisiće i šta će posetioci imati prilike prvo da vide.
Najbitnije je da znaju da tura traje uglavnom nešto manje od dva sata, a tom prilikom će obići sve gradske atrakcije i biće u mogućnosti da izrade fenomenalne fotografije, budući da je poznato da je panorama Beograda, inače lepa iz svake perspektive, a sa reka posebno.
Između ostalog, imaće priliku da vide i kako izgleda spomenik Beogradskom pobedniku, Saborna crkva i stari deo grada, a krstarenje rekama u Beogradu uključuje i pogled na Zemun i kulu Sibinjanin Janka, čuveni Gardoš, koji je simbol tog dela srpske prestonice. Zatim brod prolazi pored splavova u neposrednoj blizini hotela „ Jugoslavija “ na Novom Beogradu. Ono što posebno fascinira većinu posetilaca jeste to što krstarenje rekama u Beogradu svima njima pruža mogućnost i da vide kako izgleda Veliko ratno ostrvo, koje je poznato po predelima netaknute prirode.
Često se može čuti da je mesto na kome se reka Sava uliva u mnogo veću reku Dunav podrazumeva i najlepšu perspektivu glavnog grada. Međutim, ako odaberete odgovarajući brod, imaćete priliku da čujete i da je upravo to mesto na kome bi trebalo da izjavite ljubav svom voljenom, kako bi ona trajala. Pokušajte – nemate šta da izgubite.
Dok traje krstarenje rekama u Beogradu, gosti će imati priliku da vide i mesto na kome je ubijen čuveni grčki heroj Riga od Fere, odnosno kulu Nebojša i splavove koji se u okolini nalaze, zatim marinu na Dorćolu, kao i Adu Međicu i da prođu ispod beogradskih mostova, što je posebna atrakcija.
Kada se organizuje krstarenje rekama u Beogradu? Opet isključivo u zavisnosti od toga koju kompaniju odaberete, krstarenje rekama u Beogradu se generalno organizuje u periodu od polovine aprila do polovine septembra, kada i zvanično traje plovna sezona. Međutim, od godine do godine termini mogu neznatno da budu modifikovani, prosto zato što može doći do povećanja ili smanjenja nivoa vodostaja, tako da u tom periodu možda neće moći da bude organizovano krstarenje rekama u Beogradu. Ipak, ono što je sigurno, jeste da su letnji meseci zaista najbolja prilika da vidite kako izgleda Beograd sa reka.
Nekako logično, tokom radne sedmice određene brodske kompanije imaju svega par polazaka, dok je taj broj mnogo veći u dane vikenda.
Treba napomenuti i to da nešto manje od dva sata traje plovidba, a da će bez ikakve sumnje još dugo u sećanju svi gostiju ostati krstarenje rekama u Beogradu, tim pre što mnoge brodske kompanije nude i dodatnu zabavu na plovilu.
U principu, sve zavisi od toga za koju brodsku kompaniju se neko odluči, ali u većini slučajeva je dostupno i piće i obedovanje tokom plovidbe, što će sasvim sigurno da upotpuni ugođaj svakom gostu.
Pored toga što se mogu odlučiti za krstarenje rekama u Beogradu, svi koji su zainteresovani bi trebalo da znaju i to da većina brodskih kompanija koje nude ovu vrstu izleta, takođe nude i mogućnost iznajmljivanja brodova za različite vrste događaja, kako na ličnom, odnosno porodičnom planu, tako isto i na poslovnom.
U ponudi se nalaze i brodske kompanije koje imaju otvorene i one koje imaju zatvorene brodove za krstarenje rekama u Beogradu, pa je samo potrebno da među njima odaberete onu kompaniju čiji uslovi vam najviše i odgovaraju. Posebna prednost je i to što određeni brodovi imaju sistem za grejanje, tako da plovidba može nesmetano da se odvija i kada vremenski uslovi nisu baš tako dobri.
Ne treba zaboraviti ni to da uz krstarenje rekama u Beogradu svi stanovnici glavnog grada, odnosno njegovi posetioci mogu da se odluče i za kajak avanturu, koja je vezana za Veliko ratno ostrvo u Beogradu. U tom slučaju je vrlo značajna prednost u tome što se od zainteresovanih ne zahteva da imaju iskustva u vožnji kajakom ili da su u pitanju profesionalni sportisti, jer se radi o potpuno bezbednoj turi, za čije vođenje su zaduženi profesionalci sa bogatim iskustvom. Svakako, u većini slučajeva kajak avantura oko Velikog ratnog ostrva traje dva do tri sata i to u toku cele godine, a ljudi koji se bave njenom organizacijom smatraju da je posebno atraktivna u toku zime, ma kako to delovalo neverovatno.
Ne bi trebalo da zainteresovani za ovu vrstu aktivnosti budu zabrinuti, jer će imati najpre profesionalnu obuku, kako bi naučili da upravljaju kajakom, a takođe će im biti obezbeđena neophodna oprema, kako bi kajak avantura oko velikog ratnog ostrva protekla u najboljem redu i potpuno bezbedno.
The post Odlična ideja da provedete dan je i krstarenje rekama u Beogradu first appeared on Beautiful Serbia.

Nastavak na BeautifulSerbia.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BeautifulSerbia.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BeautifulSerbia.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.