Obilazak Italije vozom iz 1920.

Izvor: Blic, 14.Apr.2015, 00:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obilazak Italije vozom iz 1920.

Italijanske vlasti obnovile su četiri železničke linije van upotrebe, kako bi pozvale turiste da obiđu pejzaže te zemlje u ritmu vozova s početka 20. veka.

Cilj je razvoj "sporog turizma", inspirisanog pokretom "spore hrane", čiji je zadatak vrednovanje sveukupnog istorijskog, geografskog i industrijskog nasleđa.

"To je model turizma posebno važan u Italiji koja može da ponudi svetu svoju izuzetnost u kulturi, umetnosti, ali i hrani, pejzažima, modi i šopingu", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao je ministar kulture i turizma Dario Frančeskini.

"Cilj je promocija Italije kao muzeja", dodao je on.

Četiri linije železnice ići će oko jezera Izeo kod Milana, kroz Toskanu, Abruco i okolinu Agriđenta na Siciliji.

Putovanje će trajati od 20 minuta do tri sata, obavljaće se vozom iz 1920. godine koji će vući lokomotiva na parni pogon.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.