Izvor: Blic, 25.Sep.2023, 00:31

"OVA OTKRIĆA SU PRVA ZA POJAS GAZE" Arheolozi pronašli desetine drevnih grobova i dva kovčega od olova na groblju starom više od 2.000 godina (FOTO)

Arheolozi u Pojasu Gaze pronašli su desetine drevnih grobova, uključujući dva kovčega od olova na groblju iz rimskog doba koje datira pre 2.000 godina, u, kako je saopšteno, najvećem groblju ikada otkrivenom u Gazi.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Otkriveni olovni sarkofazi iz rimskog doba u Pojasu Gaze

Izvor: B92, 25.Sep.2023

Palestinski radnici u Pojasu Gaze pronašli su desetine drevnih grobova, uključujući dva sarkofaga napravljena od olova, na groblju iz rimskog doba, lokalitetu starom oko 2.000 godina, koje arheolozi opisuju kao najveće groblje otkriveno u Gazi.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.