Izvor: Blic, 12.Feb.2022, 09:17

OTKRIVENI NOVI SIMPTOMI STELT OMIKRONA Profesor Tiodorović: Svaki naredni soj je zarazniji i vremenom će postati endemski, to ne znači da za neke neće biti opasan

Baš kao i kod omikrona, bol u grlu, glavobolja, suzne oči, znojenje, bolovi u mišićima, pa i nekim slučajevima vrtoglavica, mogu ukazivati da ste zaraženi podvarijantom "stelt". Za dve godine kovid 19 mutirao je nekoliko puta, dok su prvi simptomi bili uglavnom slični u svim varijantama. Ipak, ono što znamo je, da je stepen zaražavanja uvek bio veći od prethodnog soja, a razlika se oslikavala i u kliničkim slikama. Omikron je najzarazniji soj do sada, a od podvarijante „stelt“ očekuje se da je makar za nijansu zarazniji od svog prvobitnog oblika.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OTKRIVENI NOVI SIMPTOMI STELT OMIKRONA! Dr Tiodorović izneo zabrinjavajuće prognoze: Svaki sledeći soj sve ZARAZNIJI

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Feb.2022

Kod većine sa druge strane, dominiraju lakše kliničke slike, od kojih se izuzimaju teški hronični bolesnici koji već imaju problem pridruženih bolesti...Baš kao i kod omikrona, bol u grlu, glavobolja, suzne oči, znojenje, bolovi u mišićima, pa i nekim slučajevima vrtoglavica, mogu ukazivati...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Otkriveni novi simptomi stelt omikrona

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Feb.2022

​Baš kao i kod omikrona, bol u grlu, glavobolja, suzne oči, znojenje, bolovi u mišićima, pa i nekim slučajevima vrtoglavica, mogu ukazivati da ste zaraženi podvarijantom "stelt".

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.