Albanci prekopali srpsko groblje u Severnoj Mitrovici; Napravili put preko kostiju sahranjenih VIDEO

Izvor: B92, 24.Okt.2023, 17:14

Albanci prekopali srpsko groblje u Severnoj Mitrovici; Napravili put preko kostiju sahranjenih VIDEO

U blizini Hrama Svetog Dimitrija u Severnoj Mitrovici teškom mehanizacijom prokopan je put preko starog srpskog groblja.

Ovo groblje, koje datira iz perioda od 1912. do 1945. godine, prekopano je i na mestima gde su se nalazili spomenici, pa se na pojedinim delovima vide čak i ostaci pokojnika koji su tu sahranjivani.

Put je, kako su nam preneli meštani koji žive u blizini, napravljen samo za potrebe jednog Albanca čija kuća treba da počne da se obnavlja.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Kako kažu, put tu nikada nije bio i niko ih nije obavestio da će ići preko srpskog groblja. Na zemljanom putu nalaze se mašine albanskog izvođača radova, a tik uz put mogu da se vide stari nadgrobni spomenici. Oni koji su stradali zbog ovog građevinskog zahvata verovatno će biti odneti zajedno sa šutom i kamenjem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prokopan put preko starog srpskog groblja u severnoj Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2023

Preko starog srpskog groblja nedaleko od Hrama svetog Dimitrija u severnom delu Kosovske Mitrovice teškom mehanizacijom prokopan je put. Put je, kako javlja reporter Tanjuga koji je imao priliku da razgovara sa uplašenim meštanima, napravljen samo za potrebe jednog Albanca i predstojeće obnove njegove...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.