Izvor: Blic, 19.Jun.2020, 12:55

OD SUTRA NA SNAZI PROPIS NBS O UČEŠĆU ZA KREDITE Konačna odluka na bankama

Propis Narodne banke Srbije (NBS), kojim se omogućava bankama da spuste učešće građana za kupovinu prvog stana sa 20 na 10 odsto vrednosti kredita, stupa na snagu sutra. Bez obzira na to što banke i dalje, u skladu sa sopstvenim procenama, mogu prilikom odobravanja stambenog kredita zahtevati i veće učešće, očekuje se od novog propisa da stimuliše konkurenciju na tržištu stambenih kredita i olakša pristup građana kreditima za kupovinu prvog stana, kažu u NBS.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OD SUBOTE NOVI PROPIS NBS: Učešće za kupovinu prvog stana smanjeno na 10 odsto

Izvor: Kurir, 19.Jun.2020

Propis Narodne banke Srbije, kojim se omogućava bankama da spuste učešće građana za kupovinu prvog stana sa 20 na 10 odsto vrednosti kredita, stupa na snagu sutra.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.