Novosadski sajam turizma

Izvor: SrbijaZaTebe.rs, 22.Sep.2011, 11:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novosadski sajam turizma

Smotra, koja je godinama jedna od vodećih promotera domaćeg, ali sve više i regionalnog turizma, ove godine počinje 28. septembra i trajaće do 2. oktobra. Strateški partner ovogodišnjeg sajma je Istra.
Kao i svake godine na sajmu će se predstaviti razni izlagači, turističke agencije sa svojim novim paketima, ugostiteljski objekti, proizvođači opreme za ugostiteljstvo kao i inostrane destinacije i strateški partneri sajma.

Značajna ponuda će biti od strane turističke organizacije Crne Gore, Hrvatske i Slovenije. Turističku ponudu Crne Gore predstaviće Turističke organizacije Bara, Budve, Kotora, Tivta i Ulcinja,  posetioci će se moći upoznati sa turističkom ponudom  Zelene i Plave Istre u Hrvatskoj, kao i sa ponudom jedne od najlepštih slovenačkih termi – Terme Vivat, Terme 3000 i Terme Zreče.

Pored inostranih izlagača sajam se ove godine osvrnuo na trenutno aktuelne teme, turističke klastere: zdravstvenog i rekreativnog turizma, seoskog – eko i etno turizma, banjska i klimatska mesta, City Break, turističke manifestacije, a posetioci će imati prilike da uživaju u Gastrofestivalu koji se realizuje u saradnji sa Udruženjem ugostitelja Novog Sada.

Udruženje banjskih i klimatskih mesta Srbije okupiće većinu svojih članica koji će predstaviti komercijalne, zdravstvene, welnes i spa programe, nove usluge, prateće sadržaje, manifestacije i  cenovnike za aktuelnu sezonu.

Pored samog izlaganja posetioci će biti u prilici da prisustvuju mnogobrojnim pratećim dešavanjima, kao što su:
- Međunarodna konferencija "Savremene tendencije u turizmu i hotelijerstvu"
- "Ekoturizam podunavskog regiona"
- 2. međunarodni okrugli sto "Regionalna saradnja u turističkom sektoru"
- "Dunavom, glavnom ulicom Evrope"

29. septembra će biti održan "Work Shop" za turističke agencije iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Turistička zajednica grada Zagreba, Hoteli iz Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije kao i specijalizovani rehabilitacioni centri.

Sigurni smo da ako se odlučite da posetite ovogodišnji sajam turizma u Novom Sadu, da ćete pronaći nešto za sebe.





(SrbijaZaTebe.rs/ Izvor: Turistička organizacija Srbije)

Nastavak na SrbijaZaTebe.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaZaTebe.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaZaTebe.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.