Izvor: Blic, 27.Mar.2024, 05:39

"Nisam ni pročitao kada sam video koliko ima": Osmaci JEDVA RAZUMEJU DUŽI TEKST, a to je problem koji će im uticati na čitav život! Mnogi završe osnovnu školu, A NE ZNAJU PISANA SLOVA

Drugu godinu zaredom osmaci se žale da im je test iz srpskog, odnosno maternjeg jezika, na probi male mature bio teži od matematike, predmeta od kog većina đaka inače zazire. Ono što smo čuli od mnogih nakon što smo ih pitali kakvi su im utisci posle polaganja jeste - tekst je bio predugačak, težak za razumevanje. Kako će ta takozvana funkcionalna nepismenost, odnosno teško razumevanje pročitanog sadržaja uticati na svakodnevni život niza mladih generacija, dalje školovanje i život uopšte?

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.