Izvor: Blic, 30.Apr.2023, 13:02

Nemci dupliraju kvote za uvoz radnika sa Balkana! Evo koja su nova pravila i uslovi, kolike vas plate očekuju i šta nikako ne smete da radite

Migracije radno sposobnog stanovništva su važno ekonomsko pitanje poslednjih godina jer su radnici iz slabije razvijenih zemalja sve više tražili azil ili su ostajali ilegalno u "jačim" zemljama Evrope. To je postao problem za Nemačku koja je odlučila da sprovede reformu useljeničkog zakona kako bi podstakla dolazak kvalifikovane radne snage, a sprečila zloupotrebe sistema, o čemu je Bundestag raspredao u jednoj od sednica.. Za ljude sa Zapadnog Balkana postoji posebno pravilo koje donosi brojne olakšice, dok za mnoge države i dalje toga nema.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.