Izvor: Blic, 03.Dec.2020, 16:06

"Neko bi rekao da je crkva iznad države, da može da nametne paralelnu stvarnost u kojoj bolest ne postoji, čak i kada od nje umiru crkveni velikodostojnici. Kada bi nekakva država ovde uopšte postojala"

Neka se čin evharistije slavi i poštuje. Neka se u njemu sagledava sjedinjavanje sa Hristom. Neka bude, kome god po meri i volji, blagodarenja i iskupljenja. Neka se i dozvoli, uz dužna iscrpna i odgovorna objašnjenja i ograde, javna tvrdnja da sveto pričešće samo po sebi ne može da bude izvor zaraze. Ali pridružite praktikovanju uzvišene tajne ljudsku glupost, zadrtost i aroganciju, i neće tu ostati ništa drugo sem jedne zaražene kašike.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.