Najmlađi svetski putnik! (FOTO)

Izvor: Mondo, 09.Feb.2016, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najmlađi svetski putnik! (FOTO)

Upoznajte malenu "bekpekerku" koja je proputovala tri kontinenta pre nego što je napunila godinu dana.

U novembru 2014. godine, samo nekoliko meseci pre rođenja njihovog prvog deteta, Keren Edvards (31) i Šon Bejns, izdali su kuću u Londonu, spakovali putničke rance i zaputili se na drugi kraj sveta.

Narednih deset meseci su proveli putujući širom sveta - Singapur, Australija, Novi Zeland, Indonezija, Malezija, Vijetnam, Tajvan, Hong Kong...

Njihova >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ćerka Esme sada ima 17 meseci i već je "prekaljeni" svetski putnik.

Pogledajte galeriju fotografija sa njihovih putovanja:

"Valjda se može reći da nisam otišla na tipično porodiljsko", napisala je Keren na svom blogu "Travel Mad Mum", inače medicinska sestra.

Kaže da u ljudi mislilli da je luda kada su ona i njen partner izdali kuću u Londonu u kojoj su živeli, prodali kola i ukrcali se u avion za Novi Zeland.

Ona i Šon, baštovan, su oduvek bili bekpekeri, putnici koji idu po svetu sa rančevima na leđima i trude se da jeftino putuju bez turističkih agencija, što je uglavnom praksa mladih ljudi.

"I Šon i ja smo bili bekpekeri još pre nešto što sam ja zatrudnela, a svi su mislili da smo potpuno poludeli kada smo rekli da ćemo Esme da vodimo sa nama čim se rodi", rekla je Keren za "Metro".

Svu ušteđevinu su potrošili na put, rezervisali su avionske karte mesecima unapred i iskoristili mnogobrojne popuste.

A, kada su stigli na Novi Zeland, Šon je nastavio da se bavi baštovanstvom, kako bi imali dodatne prihode.

Izbegavali su zemlje u kojima je postojao rizik od malarije i postarali se da Esme dobije sve potrebne vakcine pre samog puta.

Keren priznaje da je ponekad teško putovati sa bebom, ali da se iskustvo isplati.

Ova porodica se ne "smiruje", već nastavlju da putuje, a trenutno istražuju Tajland i Kambodžu.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.