Najlepše plaže turske rivijere

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2012, 09:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najlepše plaže turske rivijere

Turska ima nekoliko prelepih plaža koje mogu da uđu na svetsku listu najlepših. Ima sjajnih za vodene sportove kao i za uživanje i sunčanje i to na Egejskom, Sredozemnom i Crnom moru. U gradovima na obali ćete naći jedinstvenu burnu istoriju, prirodne lepote ali i zanimljivu kuhinju. Evo najlepših turskih plaža.

Oludeniz

Ova plaža u provinciji Mugla je veoma razuđena, sa isturenim delom u svetlo plavom moru koje mami bezbroj turista uz plaže sa belim >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << peskom.

Alanja

Na južnoj obali turske na Sredozemnom moru nalazi se predivno letovalište Alanja veoma popularno i kod naših turista. Nekad tajna lokalnog stanovništva (prvi hotel je izgrađen tek 1958 godine) sada je jedno od najpopularnijih mesta na Mediteranu.

Antalija

Antalija ima divan istorijski deo grada, gde se može i lepo pazariti ili ići na ručak. Unutrašnjost utvrđenja zove se Kaleići. Oblast Antalije se nalazi na raskršću između plaža i hotela i mnogi hotelski kompleksi se nalaze baš ovde.

Sinop

Mali grad na obali Crnog mora turisti kao da zaobilaze. A to je baš šteta jer ovde ima mnogo lepih plaža, bogate kulture i hrane koje nećete pronaći u drugim delovima Turske.

Bodrum

Bodrum je danas letovalište gde dolaze turske filmske zvezde i elita iz čitave Evrope. Ovde je takođe i jedna od luka „Plavog puta“ (The Blue Voyage) – čuvenog krstarenja po okolnim plažama.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.