Izvor: Blic, 18.Jun.2023, 09:32

Na svetskim tržištima indeksi rastu: Investitori se nadaju skorom kraju podizanja kamata

Na svetskim berzama su cene deonica prošle nedelje porasle jer se ulagači nadaju da se bliži kraj ciklusu podizanja kamata, mada ccentralne banke poručuju da bi ih zbog još uvek visoke inflacije trebalo dodatno povećati. Na Wall Streetu je Dow Jones je prošle nedelje ojačao 1,2 posto, na 34.299 bodova, dok je S&P 500 porastao 2,6 posto, na 4.409 bodova, a Nasdaq indeks 3,25 posto, na 13.689 bodova.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Evro prema dolaru najjači u poslednjih pet nedelja: Oslabio kurs dolara

Izvor: Blic, 18.Jun.2023

Na svetskim tržištima je prošle nedelje kurs evra prema dolaru snažno porastao, dosegnuvši najviši nivo u više od mesec dana, nakon što je Evropska centralna banka (ECB) povećala kamatne stope i najavila mogućnost daljeg zaoštravanja monetarne politike. Dolarov indeks, koji pokazuje kretanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.