Izvor: Blic, 01.Jun.2023, 12:29

NORVEŠKI TIM DANAS I SUTRA U "RIBNIKARU" I MLADENOVCU Stručnjaci koji su se bavili Brejvikovim masakrom primenjuju model u Srbiji, evo sa kim će se sve sastati

Delegacija stručnjaka za posttraumatski tretman mladih, kulturu sećanja i društveni dijalog će danas i sutra 1. i 2. juna, na poziv Vlade Republike Srbije, a uz posredovanje Norveške ambasade, biti u poseti Beogradu. Tim eksperata sastoji se od članova tri institucije: Utoja centra, Norveškog univerziteta za nauku i tehnologiju iz Trondhajma - NTNU i Centra za studije o nasilju i posttraumatski stres - NKVTS. Centar sprovodi istraživanja o nasilju i traumatskom stresu i ima za cilj da pomogne onima koji su pogođeni nasiljem i traumom.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.