Bela kuća: Nisu blizu dogovora

Izvor: B92, 07.Dec.2023, 22:02

Bela kuća: Nisu blizu dogovora

Bela kuća je saopštila da Izrael i Hamas nisu blizu postizanja novog dogovora o humanitarnom primirju, nakon što se sukob obnovio prošlog petka, javlja Rojters.

Izrael i Hamas su uz posredništvo pojedinih zemalja, pre svih Katara, postigli sporazum o prekidu vatre koji je stupio na snagu pre 13 dana i trajao sedam dana.

Tokom sedam dana, došlo je do oslobađanja talaca koje je oteo Hamas, dok je Izrael pustio palestinske zatvorenike na slobodu.

Međutim, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu svi taoci oslobođeni, pa je Izrael poručio da će još jačom žestinom udariti na Hamas, dok se ne oslobode svi taoci i dok se, kako su poručili, ne uništi Hamas.

Procena izraelskih službi je da Hamas u zatočeništvu drži još 138 talaca, od 240, koliko ih je oteto tokom napada Hamasa na jug Izraela 7. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.