Izvor: Blic, 17.Maj.2022, 08:48

NEDOSTAJE NAM VIŠE OD 12.000 VOZAČA! Iako su zarade dobre prepreka je licenciranje - IMA LI REŠENJA

U toku 2021. broj profesionalnih vozača sa CPC sertifikatom (Stručna profesionalna kompetencija profesionalnih vozača) povećan je za 238, između ostalog zahvaljujući programu obuka "Od početnika do profesionalnog vozača" koji je sproveo centar DIMAK (Nemački informativni centar za migracije, stručno obrazovanje i karijeru) u saradnji sa Srbijatransportom, AMSS – Centrom za motorna vozila i Panontransportom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NEDOSTAJE NAM VIŠE OD 12.000 VOZAČA! Iako su zarade i veće od 2.000 evra prepreka su strogi uslovi licenciranja - IMA LI REŠENJA

Izvor: Blic, 17.Maj.2022

Transportna industrija u Srbiji suočava se sa ozbiljnim deficitom profesionalnih vozača. Stručnjaci procenjuju da ih nedostaje više od 10.000.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.