Izvor: Blic, 15.Jun.2023, 18:17

"NE MOŽEMO DA ŽIGOŠEMO DECU" Slavica Đukić Dejanović za Blic TV: Otkriva šta će biti prvi ministarski koraci, kako rešavati nasilje i šta će biti sa zahtevima roditelja OŠ "Vladislav Ribnikar"

Psiholozi, pedagozi, nastavnici, roditelji, predstavnici MUP-a koji su zaduženi za bezbednost u školi, predstavnici Centara za socijalni rad, kulturni i javni radnici, sredine u kojima se nalazi škola, svi zajedno moraju da rade na otkrivanju one posebne dece, koja imaju posebna ponašanja koja mogu upućivati da su u velikom riziku da mogu biti nasilnici ili žrtve nasilja, jer i jedan i drugi profil struka vrlo prepoznaje. Moraćemo, ne da žigošemo tu decu, nego da pravimo posebne programe. Ni u jednoj školi nema mnogo takve dece, ali ni jedna škola nije bez takve dece, kaže u intervjuu za Blic TV Slavica Đukić Dejanović, koja će uskoro preuzeti Ministarstvo prosvete.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.