Izvor: Blic, 10.Okt.2019, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NARODNA BANKA ZADRŽALA REFERENTNU KAMATU OD 2,5 ODSTO Inflacija pod kontrolom i u narednom periodu

Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je na današnjoj sednici da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 2,5 odsto. Donoseći takvu odluku, Izvršni odbor je, pre svega, imao u vidu očekivano kretanje inflacije i drugih makroekonomskih pokazatelja iz domaćeg i međunarodnog okruženja u narednom periodu, kao i dosadašnje ublažavanje monetarne politike, saopšteno je iz NBS.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NBS: Referentna kamatna stopa ostaje 2,5 odsto

Izvor: Beta, 10.Okt.2019

Izvršni odbor Narodne banke Srbije (NBS) odlučio je danas da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 2,5 odsto, saopštila je NBS.Procena Izvršnog odbora je da inflacija, kao i prethodnih godina, biti pod kontrolom i u narednom periodu. Inflacija u avgustu je, kako je saopšteno, usporena na...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.