Izvor: Blic, 19.Okt.2023, 10:51

NA OVOJ SRPSKOJ PLANINI PRAVI SE NADALEKO ČUVENI DELIKATES Meštanke sela na Zlataru još uvek ne odustaju od tradicije, njihov proizvod tražen je u celom regionu (FOTO)

Nadaleko čuven kako u Srbiji tako i u regionu je sir sa Zlatara. Specifičnog ukusa i mirisa pravi je delikates koji krasi luksuzne trpeze i upravo zbog toga vredne meštanke planinskih sela ne odustaju od njegove proizvodnje, jer im je on dobar izvor prihoda. Godišnje se u tom novovaroškom kraju proizvede više od 10.000 tona punomasnog kravljeg sira koji nosi oznaku geografskog porekla.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

NAJVEĆI GOSPODIN MEĐU SIREVIMA Traži veliku pažnju i higijenu a pravi se na srpskoj planini! Meštanke sela na Zlataru ne odustaju od tradicije! FOTO

Izvor: Pančevac-online.com, 19.Okt.2023

Nova Varoš – Nadaleko čuven kako u Srbiji tako i u regionu je sir sa Zlatara. Specifičnog ukusa i mirisa pravi je delikates koji krasi luksuzne trpeze i upravo zbog toga vredne meštanke planinskih sela ne odustaju od njegove proizvodnje, jer im je on dobar izvor prihoda. Godišnje se u tom novovaroškom...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.