Misterija poljske šume! Sva stabla rastu zakrivljena

Izvor: Prva.rs, 13.Okt.2014, 12:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misterija poljske šume! Sva stabla rastu zakrivljena

Tokom godina, iskristalisale su se četiri teorije.
1. Reč je o jedinstvenom gravitacijskom delovanju na ovom području. Gravitacijom umesto stabla prema dole, povlači na stranu. Nema previše dokaza za ovu bizarnu teoriju.
2. Prema drugoj, za sve je kriv sneg, dok su stabla bila mlada, velike količine snega su ih izravnale. Sporno je što bi slična sudbina zadesila stabla i u obližnjoj šumi, a to se nije dogodilo.
3. Treći su prst okrenuli prema nacističkim tenkovima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << koji su tokom invazije prošli preko mladih stabala i sravnili ih sa zemljom. Kada su izrasla, ostala su zakrivljena. Ostaje pitanje kako bi mlada stabla preživela udar tenkova?
4. Zadnja teorija je najmanje izazovna. Za sve je kriv čovek i njegovo delovanje. Tokom tridesetih godina prošlog veka, lokalni seljaci namerno su oblikovali mlada stabla da budu zakrivljena, kako bi mogli da ih koriste za nemštaj ili brodove. Rat je prekinuo ovu naviku, ali su stabla nastavila da rastu tako.

Pratite nas i na Tviteru: PRVA

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.