Mali: Peking će podržati članstvo Beograda u WTCF

Izvor: B92, 27.Okt.2015, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: Peking će podržati članstvo Beograda u WTCF

Pri obilasku Centra za upravljanje otpadom, Mali je istakao da je Beograd jedini grad u ovom delu Evrope bez sistema za upravljanje otpadom koji je na pravi način organizovan.

"Peking ima 38 postrojenja koja čine sistem upravljanja na teritoriji ovog grada. Mi konačno sređujemo deponiju Vinča, a trenutno smo u procesu tendera gde tražimo partnera koji će nam pomoći da napravimo postrojenja za proizvodnju energije iz otpada. S obzirom na to da razmišljamo o dve tehnologije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kineska iskustva će nam mnogo značiti da izaberemo pravu", istakao je gradonačelnik Beograda.

Mali je obišao i Gradski centar za urbanizam, gde je imao priliku da se upozna sa strategijom planiranja i razvoja Pekinga, saopštio je Beoinfo.

Impresivno je, istakao je Mali, kako je Peking uspeo da održe kvalitet života, razvoj kanalizacione, vodovodne i putne mreže.

"To je ono što nama nedostaje i što nam treba. Mi imamo projekte kao što su 'Beograd na vodi', razvoj Makiškog polja, razvoj Ade Huje, koje treba pravilno da planiramo kako bi se uklopili u celokupan razvoj grada Beograda", rekao je Mali i ukazao da je najvišu zgradu u Pekingu dizajnirala kompanija koja dizajnira kulu Beograd u okviru projekta "Beograd na vodi".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.